Menu Sluiten

Veel gestelde vragen

Picknick in ‘t Park

Wat is Picknick in ’t Park?
Picknick in ’t Park is een initiatief van de gemeente Tilburg in samenwerking met VrijwilligersTilburg. In het kader van het Nationale jaar van de Vrijwillige Inzet 2021 worden vrijwilligersorganisaties in de derde campagneweek (13 tot en met 17 september 2021) uitgenodigd om middels een buitenactiviteit hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten. VrijwilligersbedankT ondersteunt dit initiatief met een bedankje in de vorm van een lunch- of borrelpakket voor de vrijwilligers.  

Wie organiseert Picknick in ’t Park?
In principe organiseert elke vrijwilligersorganisatie zelf haar ‘Picknick in ’t Park’ voor haar vrijwilligers.

Wanneer vindt Picknick in ’t Park plaats?
Picknick in ’t Park vindt plaats van 13 tot en met 17 september 2021.

Moet de activiteit een picknick zijn?
Nee, het mag ook een andere (buiten)activiteit zijn. Het is wel raadzaam de dan geldende coronarichtlijnen in de gaten te houden.

Moet de activiteit in een park plaatsvinden?
Nee, er mag ook gekozen worden voor een andere/eigen locatie. Het is wel raadzaam de dan geldende coronarichtlijnen in de gaten te houden.

Aanvragen

Worden alle aanvragen voor bedankjes gehonoreerd?
Er vindt altijd een check plaats of bijvoorbeeld de organisatie die aanvraagt bekend is bij de gemeente Tilburg. Bij twijfel wordt er door VrijwilligersbedankT met de aanvrager contact opgenomen.

Mijn organisatie heeft geen brief van de gemeente Tilburg ontvangen
Mogelijk is je organisatie (nog) niet bekend bij de gemeente Tilburg. Stuur een mail naar vrijwilligersbedankt@vrijwilligerstilburg.nl om dit na te gaan. Sta je nog niet vermeld, dan kom je helaas in 2021 niet in aanmerking voor een bedankje. Je kunt dan eventueel wel aangeven dat je voor 2022 op de lijst wilt komen te staan.

Bedankje

Wie is de schenker van het bedankje?
Het bedankje is een blijk van waardering vanuit de gemeente Tilburg. VrijwilligersbedankT is belast met de uitvoering van het bedankje.

Wie behoort er tot de doelgroep van het bedankje?
Het bedankje is bedoeld voor vrijwilligers die binnen de gemeentegrenzen van Tilburg werkzaam zijn en die aangesloten zijn bij een vrijwilligersorganisatie die bij de gemeente Tilburg bekend is. Leden van (sport-/muziek-)verenigingen zijn niet per definitie vrijwilligers. 

Wie komt er in aanmerking voor het lunch-/borrelpakketje?
Het bedankje is bedoeld voor vrijwilligers die in 2021 ingezet zijn geweest binnen de gemeente Tilburg en waarvan de vrijwilligersorganisatie bekend is bij de gemeente Tilburg.

Wat zit er in het lunchpakketje?
Dit wordt gecommuniceerd in de bevestigingsmail.

Wat zit er in het borrelpakketje?
Dit wordt gecommuniceerd in de bevestigingsmail.

Wat is de houdbaarheidsdatum van het lunch-/borrelpakketje?
De exacte inhoud van het pakketje wordt gecommuniceerd in de bevestigingsmail, maar de producten zijn slechts beperkt houdbaar.

Kan de inhoud van het borrel-/lunchpakketje gewisseld worden?
Nee, het is niet mogelijk de inhoud met andere producten te wisselen.

Wordt er rekening gehouden met allergieën en dergelijke?
Nee, het is helaas niet mogelijk om vervangende producten aan te bieden. Hier kunnen de vrijwilligersorganisaties eventueel zelf in voorzien.

Moeten we zelf nog iets regelen vanuit de vrijwilligersorganisatie?
De vrijwilligersorganisatie plant de bijeenkomst, bepaalt de locatie en is verantwoordelijk voor de aankleding. De inhoud van het lunch-/borrelpakketje wordt in de bevestigingsmail aan de contactpersoon gecommuniceerd. Het staat de vrijwilligersorganisatie vrij verdere invulling/aanvulling te geven aan de activiteit.

Afhaallocatie

Wat heb ik nodig om de pakketjes op te kunnen halen?
Contactpersonen van de vrijwilligersorganisaties die zich aangemeld hebben ontvangen in de week van 26 juli een bevestigingsmail. Deze mail is tevens het ophaalbewijs. Daarin staan alle gegevens vermeld als aantal en inhoud bestelde pakketjes, afhaallocatie en datum van ophalen.

Waar kan ik de pakketjes ophalen?
In de bevestigingsmail staat vermeld waar de pakketjes opgehaald kunnen worden.

Wat zijn de afhaallocaties?
In principe is in elk(e) wijk/dorp een afhaallocatie aanwezig, met uitzondering van Biezenmortel.

Kunnen de pakketjes ook bezorgd worden?
Nee, dat is helaas niet mogelijk. We proberen de afstand tot de afhaallocatie zo beperkt mogelijk te houden. We gaan hierbij uit van de opgegeven postcode.